miércoles, 27 de octubre de 2010

Anàlisi educatiu dels mass media (eduCAT 1x1)


El projecte eduCAT 1x1 consta en integrar les noves tecnologies als centres educatius.

Cada alumne i professor té un ordinador portàtil, d'un preu aproximat als 300€. 
Les aules passen a ser "aules digitals", amb accés a Internet i a continguts i recursos educatius en format digital. I evidentment també ha de tenir un ordinador, un projector i una pantalla (pissarra digital interactiva). Utilitza els recursos que el Ministeri d'Educació li proporciona mitjançant el projecte d'àmbit estatal "Escuela 2.0".

El material que utilitzaran amb els ordinadors serà els recursos educatius Àtria que és un llibre digital on està tot el contingut educatiu. 

Per a poder utilitzar a l'escola aquest tipus de programes i noves formes d'ensenyament els mestres s'hauran de formar.

Per una altre banda, hi ha un blog anomenat: "Projecte eduCAT 1x1" on pots registrar-te i posar la teva opinió, preguntar coses, explicar coses als usuaris, etc. Pot ser molt útil per aquells interessats pel tema a tractar.

A la plana de la XTEC podem trobar un apartat a la part esquerre de la web on posa "Innovació i recerca",  i ens informa de moltes coses referides al eduCAT 1x1. www.xtec.cat/innova/projecte1per1/index.htm.

A la part dreta de la plana de la XTEC hi trobem un enllaç anomenat "eduCAT 1x1" on també hi trobarem informació.

I ja per últim en la mateixa plana web http://www.xtec.cat/audiovisuals/ hi trobem molta informació sobre "audiovisuals".


Personalment, trobo que pel que es sap sobre el treball a l'escola amb aquest tipus de tecnologies, es un recurs útil i motivador per als alumnes.

La utilitat que li donaria en la meva professió: Educació infantil, seria la que ja es dóna actualment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario