lunes, 11 de octubre de 2010

Wequest, caceres del tresor i Exe-Learning

La Webquest, la va inventar un senyor americà (Bernie Dodge). Va buscar un mètode per a que els seus alumnes poguessin treballar millor. I que no tinguessin  problemes quan anessin a buscar un concepte al Google i no els hi sortissin moltes entrades. 

Els elements que té Webquest són els següents:
Inici, Introducció, Tasca, Procés, Avaluació, Conclusió, Guia del professor i Crèdits.

Hi ha activitats orientades a l'alumnat. El professorat dissenya i crea la Webquest al seu gust i amb tot el material i complements que ells trobin convenients per als seus alumnes. Es pot buscar matèria de primària, secundària i batxillerat (també hi ha Webquest per a els infants d'educació infantil). Quan trien el tema en la Webquest posa certes adreces (enllaços) on poden buscar informació. 

Per exemple: un alumne ha de fer un treball de ciències naturals sobre els amfibis. Doncs el que fa es anar a la Webquest al apartat de Tasca, escolleix l'assignatura de Ciències Naturals i tria el  tema que ha posat el professor sobre els amfibis. El professor ha posat alguns enllaços a certes webs que ha triat i l'alumne pot extreure la informació. 
El professor no posa el que han d'escriure al treball sinó que els facilita l'accés a la informació adequada des de el punt de vista del mestre.

Per fer una Webquest s'ha de baixar un programa (Ex-Learning) i llavors es molt fàcil. Però per a que  pugui veure la Webquest tothom ens haurem de registrar a la web de www.tinet.cat.

Caceres del tresor es una aproximació de lo que és una Webquest, es molt similar però no tan definida. Pot tenir una estrucutra diferent del Webquest i una mica menys d'informació, ja que lo que ha de tenir és: presentació, introducció, preguntes, recursos i la gran pregunta.

L'aplicació educativa es gairebé la mateixa que les Webquest, el que passa es que en les caceres del tresor hi ha la gran pregunta on el mestre la penjarà a la "cacera" i podran comentar a classe amb els alumnes. Per lo demés es tot com la Webquest.

L'Exe-Learning es el programa que ens haurem de baixar al nostre ordinador alhora de crear la nostra Webquest.
Per baixar-nos aquest programa hem d'accedir a aquesta web http://exelearning.org/?q=node i on posa "Latest Release" hem de triar el programa que mes convingui per al nostre ordinador depenent si tenim un ordinador amb Windows, Linux o altres.
Una vegada el tenim a l'ordinador, anem a "Inici", "Programes" el busquem i ja podrem començar a fer la nostre Webquest.

No hay comentarios:

Publicar un comentario