lunes, 8 de noviembre de 2010

Creació de materials multimèdia

Per a crear materials multimèdia per a infants hi ha tres programes (entre d'altres) molt útils i no gaire difícils de fer servir: Java clic, Quaderns virtuals i Hot Potatoes.

Java clic
Aquest programa està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permet crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia. És un servei del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya creat amb l'objectiu de donar difusió i suport a l'ús d'aquests recursos i oferir un espai de cooperació obert a la participació de tots els educadors/es que vulguin compartir els materials didàctics creats amb el programa.

Per poder formar activitats es necessari el programa Jclic i Jaca click author.

Per a més informació i per aprendre a utilitzar aquest programa prem aquest enllaç:

Quaderns virtuals
Entorn d'aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els quaderns d'exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.

Per a més informació i per aprendre a utilitzar aquest programa prem aquest enllaç:

Hot Potatoes
Conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip de la University of Victoria de Canadà, que li permet elaborar exercicis interactius basats en planes Web de sis tipus bàsics.

Es poden dissenyar tests interactius per a que després d'una lliçó podem avaluar els coneixements adquirits. Al acabar el test ens proporciona la qualificació que hem obtingut, pel que és un element important en una Web docent. La elaboració dels tests serà amb el programa Hot Potatoes, que ens permet de manera molt senzilla crear un base de dades de preguntes i generar un plana Web amb el test.

Per a més informació i per aprendre a utilitzar aquest programa prem aquest enllaç:


Per a tots i cadascun d'aquests programes es necessari, ja que sinó no funcionarien, instal·lar els programes que requereixen.



La meva opinió sobre els materials multimèdia es positiva, ja que penso que es una manera de treballar per als infants diferent i divertida. També crec que pot ser una manera de treball útil alhora de que els infants aprenguin. Aquests programes poden obtenir sons, imatges i tot tipus de textos. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario