lunes, 8 de noviembre de 2010

Nous llenguatges de comunicació

El programa ScreenToaster és una meravellosa aplicació on-line gratuïta amb la que podem gravar vídeo de tot el que fem en el nostre ordinador per a després compartir-lo amb altres persones.

És un programa molt fàcil d'utilitzar i no es necessari que descarreguem res per poder utilitzar-lo. Simplement ingressem al nostre compte (podem registrar-nos de manera gratuïta també) i pressionem el botó "Start Recording". Una vegada acabem la captura (també podem gravar so, agregar subtítols, etc.) podrem compartir fàcilment el vídeo en qualsevol lloc web, bloc, xarxa social o simplement enviar-lo per correu.

Aquesta eina és ideal per crear vídeos explicant com funciona un determinat programa, aplicació o lloc web, etc. A més, a més és gratuït, molt fàcil d'utilitzar i funciona en qualsevol ordinador amb sistema operatiu Windows, Linux o Mac OSX.

Pot ser molt útil però per a infants a partir de 10 o 11 anys. Personalment crec que per a la meva professió (mestra d'educació infantil) no hem podrà ser útil per als meus futurs alumnes.


Delicious es un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través de la Web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès, que normalment es guardaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables a través d'Internet i no només en local. També en facilita la categorització amb paraules clau, això facilita la localització. També permet compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer que ha desat un determinat enllaç.

És molt fàcil d'utilitzar. El seu èxit possiblement rau en la senzillesa de la seva interfície, en emprar un llenguatge HTML molt senzill i un sistema d'URL llegible. A més, posseeix un flexible servei de sindicació web mitjançant RSS i un codi API bastant potent que permet fer ràpidament aplicacions que treballin amb DELICIOUS.


Trobo que es una eina molt bona, en el meu cas, per als mestres degut a que si som més mestres que estem en aquest sistema ens podem ajudar uns als altres, ja que sense parlar podem utilitzar la informació útil per als nostres alumnes.

Recursos i exemples de vídeo. Hi ha moltes Web on per mitjà de vídeos, hi ha unes explicacions excepcionals on els infants poden aprendre moltíssim com per exemple: 

També n'hi ha moltes en anglès i moltes d'altres en català, castellà i molts més idiomes. 

Trobo que és una eina molt útil ja que de vegades un mestre no sap com començar a introduir un nou tema i amb un vídeo explicatiu i amb imatges, so, etc, se li pot fer més fàcil. I als infants ho poden consultar en qualsevol moment.


Recursos sobre Microblogging i la seva utilitat. És un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters, mitjançant el mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twitterrific, Tweetie, Facebook, Twinkle, Tweetboard o TweetDeck.

Aquestes actualitzacions es mostren en la pagina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que ha triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.

Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina del Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic.


Aquest programa no el trobo útil per als infants de 0 a 6 anys, però sí per als infants a partir de 11 o 12 anys, ja que poden parlar sobre un tema concret amb els companys de classe i poden també comunicar-se amb el mestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario